Alonso stále živí myšlenky na letošní titul | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Alonso stále živí myšlenky na letošní titul

Alonso po druhém místě v Monaku tvrdí, že se společně se svým týmem nevzdává myšlenek na zisk letošního titulu.

I když Fernando Alonso stále čeká na první letošní vítězství, prožívá jeden ze svých nejlepších vstupů do nové sezony.

V šesti závodech jen jednou chyběl na pódiu, což se mu předtím povedlo pouze v jeho mistrovských ročnících v letech 2005 a 2006.

V průběžném pořadí patří Alonsovi třetí příčka s tím, že na vedoucího Maxe Verstappena ztrácí 51 bodů. Navzdory tomu, že jde o velkou ztrátu a podobně výrazný je i výkonnostní handicap Astonu Martin vůči dominantnímu Red Bullu, nechce se 41letý Španěl vzdávat šance na titul.

„Max a Red Bull dominují každému závodu. I se skvělými výsledky na ně každý závod ztrácíme, takže nevím,“ uvedl Alonso podle Autosportu, který se Španěla zeptal, jak vidí svoji naději na letošní úspěch.

„V roce 2010 jsme také neměli nejlepší auto a do Abú Zabí (dějiště posledního závodu sezony, pozn. red.) jsme přijeli jako lídři šampionátu. Stejně tak v roce 2012 – i tehdy jsme v Brazílii bojovali až do posledního kola. Šampionát je dlouhý a nevzdáme se,“ upozornil Alonso, který zároveň připomněl časy, kdy hájil barvy Ferrari.

Rychlostně jim nestačíme

Zkušený pilot týmu Aston Martin si uvědomuje, že jeho vůz v čisté rychlosti na Red Bull momentálně nestačí.

„Budeme potřebovat víkendy, kdy bude mít Red Bull nějaké problémy. Stejně jako měl Sergio (Pérez, pozn. red.) zde v Monaku, což znamená závod bez bodů či výpadek. A pokud bude mít Max jeden nebo dva takové víkendy, budeme v šampionátu o něco blíž. To je motorsport. Může se stát cokoliv. Co se však čistého tempa týká, myslím, že zatím nemáme šanci. Určitě se ale nevzdáme,“ tvrdí Alonso.

Doporučujeme

Články odjinud