Alonso: Spotřebování žetonů nám výkonnostně nepomůže

Alonso: Spotřebování žetonů nám výkonnostně nepomůže

Fernando Alonso v Montrealu prozradil, že Honda sice využila 2 z 9 žetonů, ale výkonnostně se neprojeví.

Vypadá to, že Honda využila žetony na úpravu turba, ale podle Alonsa to bylo spíše kvůli spolehlivosti než výkonu.

„Ani moc ne,“ odpověděl Alonso na dotaz, zda upgradovaný motor Hondy pomůže McLarenu zvýšit výkon. „Ve skutečnosti motor je úplně stejný tento víkend ve srovnání s Monakem. Použili jsme dva žetony z devíti, ale bylo spíše z důvodů spolehlivosti, kvůli některým problémům, kterým jsme v poslední době čelili. Z hlediska výkonu by to mělo být naprosto stejné, takže uvidíme,“ vysvětluje Alonso, jehož slova přináší Motorsport.com.

Výrobci mohou přitom pracovat na zlepšování spolehlivosti beztrestně a bez ztráty žetonů. Jediným vysvětlením je, že změny, které Honda provedla, byly na hraně a u FIA neobstálo zdůvodnění, že jde o spolehlivost. FIA nedávno pravidla ohledně úprav zpřísnila:

Alonso věří, že by mohl McLaren v Kanadě bodovat. Zároveň podle něj Monako ukázalo, že tým má jisté velké rezervy také v oblasti šasi.

„Máme dobrou představu o tom, co nám schází po stránce mechanické přilnavosti a z hlediska aerodynamického chování vozu. Máme na čem dělat. Musíme se zlepšit v mnoha oblastech, ne jen po stránce pohonné jednotky,“ dodal rodák z Ovieda.

Foto: McLaren

Doporučujeme

Články odjinud