Alonso: Španělsko ukázalo, že je na tom Ferrari pořád stejně

Alonso: Španělsko ukázalo, že je na tom Ferrari pořád stejně

Sebastian Vettel v cíli závodu v Barceloně ztratil na vítězného Rosberga 45 sekund. Jeho týmový kolega samozřejmě ještě mnohem více. Pro Alonsa je to důkaz, že odchod z Ferrari nebyla chyba.

Ferrari a nejen Ferrari ztráta na Mercedes překvapila. Tým to bude analyzovat, ale je možné, že za vším byl profil tratě a ztráta tedy nebyla reálná.

Alonso už dříve uvedl, že nelituje odchodu z Ferrari, protože aby porazil Mercedes, musí něco udělat jinak. Nevzrušilo ho ani vítězství Vettela v Malajsii, protože také on svého času nějaké závody ve Ferrari vyhrál, ale na titul to nestačilo.

„Když jsem byl minulý rok ve Ferrari, ztráceli jsme na Mercedes 40 sekund až minutu a letos ztráceli v Barceloně 45 sekund, takže se nic nezměnilo,“ řekl Alonso pro Sky Sports.

„To je jeden z důvodů, proč jsem změnil tým, protože jsem viděl, že se nic nezměnilo posledních pět let a já jsem nechtěl šestý a sedmý rok (beze změny).“

„Jsme stále pozitivní, pokud jde o budoucnost, protože v nejbližších měsících budeme vyvíjet vůz dost agresivně. Musíme dosáhnout lepších výsledků a udržet motivaci a ne vždy končit v Q2.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud