Alonso: Soupeři mají lepší techniku, ale boj o druhé místo není ztracený

Alonso: Soupeři mají lepší techniku, ale boj o druhé místo není ztracený

Fernando Alonso stále stojí o druhé místo v šampionátu jezdců, ale přiznává, že Ferrari na soupeře výkonnostně ztrácí, takže ho čeká těžký úkol.

Na rozdíl od jezdců McLarenu si Alonso titulu vicemistra cení a chce ho letos obhájit. Na druhého Buttona teď ztrácí jen jeden bod, ale soupeřů je víc a všichni zřejmě mají lepší techniku.

"I když je pravda, že už ani matematicky nejsme v boji o titul v jezdcích, pořád je mnoho důvodů, proč si udržet motivaci a jít do zbývajících pěti závodů se správným postojem," uvedl španělský závodník Ferrari. "Především je tu druhé místo v tabulce jezdců. Vzhledem k tomu, jak se doposud sezóna vyvíjela, jak byl Vettel naprosto dominantní a na pódiu nestál jen jednou, být vicemistrem by pro mě a tým bylo skvělým výsledkem."

"Ve hře jsme čtyři, stojím proti Webberovi a oběma jezdcům McLarenu. Myslím, že si budeme muset počkat až do Interlagosu, abychom zjistili, kdo to druhé místo získá. Když se podíváme na průběh posledních závodů, určitě to nebude snadné, protože moji nejbližší soupeři mají to něco navíc v podobě výkonnosti vozu, ale to neznamená, že jde o ztracenou věc. Víme, že budeme muset udělat vše perfektně, pokud chceme splnit náš cíl, budeme se snažit až do konce."

Ferrari také zůstává ve hře o druhé místo v poháru konstruktérů a porazit starého rivala z Wokingu je lákavé. Ale McLaren má v tuto chvíli náskok 85 bodů.

"Je tu také druhé místo v šampionátu konstruktérů, ale to je mnohem těžší cíl, protože na McLaren máme významnou ztrátu, ale není to nemožné," hodnotil Alonso. "Nakonec já a tým jen chceme co nejlepším způsobem zakončit sezónu, ve které se nám moc nedařilo. Získat alespoň jedno vítězství bylo minimum, zatímco důležité je vždy bojovat o stupně vítězů."

Doporučujeme

Články odjinud