Alonso: Smůla potká i ostatní a my toho pak využijeme

Alonso: Smůla potká i ostatní a my toho pak využijeme

Fernando Alonso si nedělá těžkou hlavu z potíží, které ho potkaly v Malajsii a v Bahrajnu. Stály ho hodně bodů, ale věří, že podobná klopýtnutí čekají i na ostatní kandidáty na titul.

Zatímco v Malajsii Alonso závod nedokončil kvůli kolizi se Sebastianem Vettelem, v Bahrajnu dokázal omezit škody napáchané nefunkčním DRS a získal alespoň čtyři body.

"Měli jsme velkou, velkou smůlu," konstatoval. "Ve čtyřech závodech jsme měli dvě velmi nešťastné chvíle. Ale nakonec potkají i ostatní a v tu chvíli my využijeme příležitost."

Alonso možná mohl ztratit méně, kdyby se nefunkční DRS nepokusil použít znovu po první zastávce v boxech. Opět zůstalo zaseklé v otevřené poloze a Španěl musel zpět ke svým mechanikům. Ale činil tak na pokyn týmu, který si v tu chvíli myslel, že závada byla odstraněna.

"No, nebylo to zřejmé," odpověděl šéf Ferrari Stefano Domenicali na otázku, zda je pravda, že si tým po první zastávce nebyl jistý podstatou problému. "Jinak by bylo snadné udělat něco jiného. Ale na to byste potřebovali přesně vědět, co je špatně, a to ten případ nebyl."

Ferrari teď už ale má základní představu o tom, co se se dělo se zadním křídlem F138.

"Ten problém nebyl hydraulický, ale zdá se, že to bylo něco mechanického," vysvětloval Domenicali. "Je to velká škoda, protože to jsou věci, které můžou změnit výkonnost pro celý závod."

"Takže musíme pochopit, co přesně se tam stalo, vzhledem k tomu, že nikdy předtím se to nestalo, a opravit to."

Doporučujeme

Články odjinud