Alonso si závod užil a získal další body

Alonso si závod užil a získal další body

McLaren si z Velké ceny Velké Británie odváží čtyři body za osmé místo Fernanda Alonsa.

Španěl si lehce poškodil bočnici a podlahu svého vozu při incidentech v prvním kole závodu formule 1 na Silverstonu, pak se ale i díky dobré strategii týmu, když oba piloti McLarenu využili safety caru k zastávce v boxech, dostal na osmé místo.

„Dnes to byl skvělý závod a skvělá show pro diváky. Bylo několik safety carů, to vždy věci zamíchá. V normálním závodě by osmé místo bylo skvělé, ale se safety carem a žlutými (měkkými) pneumatikami, které jsme se rozhodli nasadit, jsme měli v pneumatikách na konci závodu jasnou výhodu, ale nemohli jsme toho využít, protože jsme byli uvězněni v provozu,“ řekl Alonso.

„Kevin (Magnussen) nás v sedmé zatáčce vytlačil ven z trati, nebýt toho, myslím, že bychom bojovali s Estebanem (Oconem) a Nikem (Hülkenbergem) o šesté místo. Nicméně, žádná penalizace nebyla udělena a my tak museli bojovat dál a předjet Kevina v posledním kole. Máme další body pro tým, což je skvělé, ale snad této pozice dosáhneme v budoucnu jen díky naší vlastní výkonnosti. Vypadá to, že z pohledu výkonnosti je naším nejslabším dnem sobota, v neděli jsme pak ve stejné skupině s Renaultem, Force Indií a Haasem, takže musíme najít více výkonnosti v kvalifikaci.“

Vandoorne za body

Jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne dojel na dvanácté pozici.

„Byl to pro nás obtížný závod, bylo těžké stáhnout ztrátu na některé jezdce vpředu a je škoda, že jsme nezískali body. Od startu jsem měl z vozu stejný pocit jako včera. Pozitivní je, že rychlost dnes byla zřejmě trochu lepší. Byli jsme schopni udržet se s některými bodujícími auty jako Force India a Renault a více méně jsme se jich rychlostně drželi,“ řekl Vandoorne.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud