Alonso si z Massovy neposlušnosti nic nedělá

Alonso si z Massovy neposlušnosti nic nedělá

Ferrari v průběhu závodu zřejmě chtělo, aby Massa bez vzdorování Alonsa pustil před sebe. Brazilec nicméně dostál svým slibům a příkaz neuposlechl.

Felipe Massa dnes v době, kdy za sebou držel Fernanda Alonsa, vyslechl příkaz týmu k uvolnění místa. Brazilec tak však neučinil a situace byla vyřešena standardním soubojem na trati. Alonso byl po závodě na inkriminovanou situaci dotázán. Španělský pilot nicméně na Massově počínání nevidí nic zlého. 

"Nemůžeme z toho dělat kovbojku. Závodíme a nehledě na to, co jsme dnes udělali, jsme dojeli tak, jak jsme dojeli. Víc jsme z toho vykřesat nemohli. Nevím, co se přesně stalo, ale nejsou z toho žádné problémy. Snažíme se dělat maximum - Felipe, já, tým - abychom získali co největší počet bodů. Někdy je to snadné, jindy obtížnější, obzvlášť, když rychlost není úplně super.

Nikdy to není snadné, když startujeme či bojujeme o sedmá a osmá místa. Bylo by hezké vrátit se do starých zlatých časů Ferrari, kdy se bojovalo na čele a na trati se ukázalo, kdo zvítězí. Nebo zkusit něco jako Red Bull - jeden pilot pojede na dvě zastávky, druhý na tři, a uvidí se, co bude výhodnější. Život by byl mnohem jednodušší," citoval Alonsa Autosport.

Massa nijak nezakrýval, že příkaz z boxové zídky ho vůbec nepotěšil. Však také nedávno sám jasně avizoval, že se do konce sezony bude soustředit především sám na sebe. Souboj Alonsa a Massy se prý neodvíjel pod taktovkou týmu. Massa přiznal, že proběhl férově. 

Doporučujeme

Články odjinud