Alonso si vyzkoušel vůz IndyCar

Alonso si vyzkoušel vůz IndyCar

Fernando Alonso si ve středu vyzkoušel vůz IndyCar. Je velmi pravděpodobné, že ho příští rok uvidíme v americké sérii závodit.

Alonso usedl do vozu týmu Andretti Autosport na okruhu Barber Motorsports Park v Birminghamu v Alabamě. 

Pro Alonsa to bylo poprvé, kdy řídil vůz IndyCar na jiném okruhu než na oválu v Indianapolis, na kterém vloni v IndyCar debutoval.

Alonso si vyzkoušel suché, mokré i přechodné podmínky. „ Byl to dobrý den, zábavný den,“ řekl Alonso. 

„Miluji testování nových aut a testovat vozy Indy na klasické trati je něco zvláštního. Měl jsem to štěstí, že jsem ho vyzkoušel za mokrých, přechodných i suchých podmínek. Mohl jsem tak získat celkový pocit na každém typu tratě. Počasí pro nás bylo dobré. Odpoledne byl trochu vítr, ale celkově to byl pozitivní den.

Alonsa se zeptali, zda má raději klasické tratě nebo ovály. „Můj instinkt mi napovídá říct klasický okruh, protože to je to, na co jsem zvyklý po celý svůj život.“ 

„Ale Indy 500 byl úžasný zážitek, takže je to 50 na 50. Myslím, že mám rád způsob, jakým je auto cítit na trati, ale miluji způsob, jakým soutěžíte na oválech – načasování jízdy v závěsu, provoz a všechny předjíždějící manévry, které jsou na oválech myslím trochu jednodušší, takže pokud jde o akci na trati, miloval jsem Indy 500.“

Foto: IndyCar 

Doporučujeme

Články odjinud