Alonso si věřil na body

Grosjeana o šance připravil nepovedený začátek.

Renault patří k těm týmům, které po Grand Prix Brazílie rozhodně nejásaly. Fernando Alonso se stal v prvním kole obětí kolize Jarna Trulliho a Adriana Sutila. Romain Grosjean sice dojel, ale v úvodu závodu byl předjížděn jedním jezdcem za druhým. Cílovou čáru proťal jako třináctý.

"Dobře jsem odstartoval, ale pak mi chyběla přilnavost a nebylo jednoduché zahřát pneumatiky. Jel jsem na maximum po celý závod, ale bohužel to nestačilo. Ke konci to bylo o něco lepší, ale po problémech z úvodu závodu jsem dojel až na třínácté pozici," řekl Grosjean.

Trať v Interlagosu Alonsovi v jeho kariéře přinesla mnoho naprosto rozdílných sportovních okamžiků. Zažil tu oslavy titulu (rok 2005 a 2006) i těžké havárie (2003). GP Brazílie ročníku 2009 pro španělského pilota patřila k těm smolnějším.

"První kolo bylo velmi chaotické a bohužel jsem se stal jeho obětí. Dobře jsem odstartoval, měli jsme připravenou slibnou strategii. Naneštěstí jsem byl po kolizi Trulliho a Sutila zasažen vozem Force India. Je to opravdu škoda, tento okruh pro mě má zvláštní význam. Závodění tu si vždy užívám a myslím, že dnes jsme mohli dojet na bodech," řekl Alonso.

Doporučujeme

Články odjinud