Alonso si pro příští rok přeje napjatější vztah s Buttonem

Alonso si pro příští rok přeje napjatější vztah s Buttonem

Znamenalo by to totiž, že je McLaren zase konkurenceschopný.

Fernando Alonso se nechal slyšet, že si přeje, aby byl jeho vztah s týmovým kolegou Jensonem Buttonem v příštím roce napjatější. Znamenalo by to totiž, že je McLaren znovu schopen bojovat s nejlepšími.

Zatímco u Mercedesu situace došla až tak daleko, že byli jeho jezdci Lewis Hamilton a Nico Rosberg varováni, že jeden z nich může přijít o místo, pokud se spolu nenaučí fungovat, Alonso se v roce 2015 mohl těšit pohodovému vztahu se svým týmovým parťákem.

Dvojnásobný šampion však věří, že McLaren učiní v roce 2016 výrazný pokrok a posune se v pořadí vzhůru.

„Vždycky jste ve větším stresu, když v rámci svého týmu bojujete o tituly a vítězství, jako jsme viděli u některých jiných stájí, které měly problémy,“ řekl Alonso v rozhovoru pro Sky Sports.

„Řekněme však, že je to pozitivní stres, když bojujete o velké věci. Já se těším na spolupráci s Jensonem v příštím roce a pokud to mezi námi bude o něco více napjaté, pak to bude také vítáno!“

Alonso definitivně popřel spekulace o tom, že by mohl sezónu 2016 vynechat. Je totiž přesvědčen, že McLaren bude v příštím roce lepší a následující ročník by proto nerad propásl.

„Co se týče příštího roku, jsem velkým optimistou. Prošli jsme si hodně těžkými časy, ale rozumíme svým problémům a řešením, alespoň teoreticky,“ řekl.

„Příští rok bude rozhodně mnohem lepším rokem a naším záměrem je bojovat o titul, nebo alespoň o stupně vítězů. Existuje obrovský potenciál, který musíme uvolnit.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud