Alonso si pochvaluje zlepšení McLarenu

Alonso si pochvaluje zlepšení McLarenu

McLaren se ani ve Velké ceně Číny nedokázal kvalifikovat lépe než do poslední řady. Porazil přitom opět jen dvojici pilotů týmu Manor.

V interním souboji to přitom byl, stejně jako před čtrnácti dny v Malajsii, Jenson Button, který porazil Fernanda Alonsa v kvalifikaci a odstartuje jako sedmnáctý. Oba bývalé mistry světa přitom dělily pouhé čtyři tisíciny sekundy. Na postup jim však chybělo něco přes dvě desetiny sekundy.

„Vůz se nechoval špatně, takže je zajímavé, když najdete správné vyvážení, ale nezajedete dobrý čas na kolo,” řekl Button. „Přes víkend jsme udělali velký pokrok, kvalifikace nám ale nevyšla. S vyvážením vozu jsem celkem spokojen. Snad budeme zítra bojovat s vozy vpředu. Doufali jsme ale, že s nimi budeme bojovat i v kvalifikaci,” dodal mistr světa z roku 2009.

„Jsme na pozici, kde máme být a kterou si v tuto chvíli zasloužíme,” hodnotí Alonso. „Musíme se zlepšit, myslím ale, že jsme před tímto víkendem udělali velký krok vpřed. ”

Cíl pro zítřek je podle Alonsa jasný: Dokončit závod.

„V Malajsii jsme byli téměř tři sekundy za nejlepšími, a teď jsou to dvě sekundy, přitom jsme dvě až tři desetiny za středem pole, o tomto víkendu jsme tedy našli dalších pět nebo šest desetin. Je uklidňující, když vidíme, že jdeme správným směrem.”

„Dokončit závod, to by byla zítra dobrá odměna. V Malajsii jsme odstoupili s oběma vozy a snažíme se odstranit spoustu problémů a naučit se hodně věcí, takže dojet s oběma vozy do cíle by pro nás bylo dobré.”

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud