Alonso si pochvaluje, že ho auto poslouchá

Alonso si pochvaluje, že ho auto poslouchá

V prvním tréninku byl hvězdný Španěl až patnáctý, šestá pozice z druhých tréninkových jízd již vypadala výrazně optimističtěji.

Fernando Alonso (15./6.)

Ve druhém tréninku byl Alonso nejlepším ze „zbytku světa“, když před ním byli pouze piloti Mercedesu, Ferrari a Red Bullu.

„Byl to pro nás rozhodně pozitivní pátek. Testovali jsme několik různých součástek, kvůli čemuž jsme v prvním tréninku obětovali trochu času. Ve druhém tréninku se auto chovalo dobře, testovali jsme pneumatiky. Je ale očividné, že je vůz podobný tomu, jak se choval ve Francii a Rakousku.

V posledních 11 dnech jsme třikrát závodili. To znamená, že se rozložení sil nemohlo moc změnit a ve středu pole to bude hodně našlapané.

Dvě desetiny mohou v kvalifikaci znamenat opravdu hodně. Můžete vypadnout v první části, nebo se klidně umístit na sedmé pozici. Snad tentokrát budeme první desítce blíže. Uvidíme zítra.

Trať je v dobrém stavu, asfalt se zlepšil, je méně hrbolatý a má lepší přilnavost. Třetí DRS zóna nabízí slušné možnosti k předjíždění. Počasí je skvělé, takže máme všechny ingredience potřebné ke skvělému závodu,“ těší se Alonso.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud