Alonso si je stoprocentně jistý tím, že letošním šampiónem bude on

Alonso si je stoprocentně jistý tím, že letošním šampiónem bude on

Navzdory současné dominanci vozů týmu Red Bull zůstává Španěl ve službách Ferrari ohledně svých šancí na zisk letošního titulu mistra světa až nečekaně optimistický.

Fernando Alonso se mohl ještě před letní přestávkou těšit pohodlnému čtyřicetibodovému náskoku na čele průběžného pořadí. Stačily však dva nepovedené závody, v nichž skončil hned v první zatáčce, a situace v šampionátu se velmi rychle změnila v jeho neprospěch. Nyní mu patří průběžná druhá příčka, přičemž na vedoucího Sebastiana Vettela z Red Bullu ztrácí šest bodů. I přes ohromnou výkonnostní vzpruhu, kterou Rakušané v posledních závodech zaznamenali, však věří, že to nakonec bude právě on, kdo se bude radovat ze zisku třetího titulu mistra světa, nikoliv Vettel.   

"Myslím si, že teď je to pro nás o dost náročnější, ale zůstávám stoprocentně přesvědčen, že o titul bojovat budeme a že ho vyhrajeme," cituje Alonsa Autosport.

V posledních třech velkých cenách vybojovali jezdci rakouské stáje tři pole position v řadě, oproti tomu Alonsovým kvalifikačním maximem byla čtvrtá startovní pozice v Koreji. V závodech ale bývá Ferrari Red Bullu daleko blíže, a tak podle Španěla není důvod propadat panice.    

"Oni jsou dominantní v sobotu a v současnosti mají nejrychlejší vůz, ale v neděli je obyčejně naše výkonnost o trochu lepší. Viděli jsme to v Koreji, kde jsme zejména na Webbera vyvíjeli tlak, takže si počkejme na zítřek."

"Stále si myslím, že můžeme získat hodně bodů, a doufejme, že získáme víc bodů než Seb a že v příštích závodech budeme o něco více konkurenceschopní. Ale naším prvním cílem je skončit před nimi zítra a já jsem přesvědčený, že máme šanci to dokázat," dodává Alonso.    

Doporučujeme

Články odjinud