Alonso se vrací do Indy 500, s McLarenem zaútočí na triple crown

Alonso se vrací do Indy 500, s McLarenem zaútočí na triple crown

Fernando Alonso se příští rok pokusí získat trojitou korunu. Ve staré cihelně bude podruhé závodit s vozem McLaren.

Poznačte si 26. květen 2019. V Indianapolis se pojede 103. závod Indy 500 a na startovním roštu bude opět Fernando Alonso.

Vloni to Alonsovi nevyšlo. Objevil se sice ve vedení závodu, ale poté mu selhal motor Honda. Pokud Alonso závod vyhraje, bude jediným žijícím člověkem (a druhým v historii po Grahamu Hillovi), který získal triple crown – vítězství v Monaku, Le Mans a Indy 500.

McLaren už dříve potvrdil, že nebude v IndyCar jezdit celou sezónu. Přestože Alonso bude v Indy 500 jezdit v barvách McLarenu, půjde fakticky o vůz jiného týmu. Zatím není jasné, zda půjde znovu o tým Andretti a ani to, zda Alonso pojede s motorem Honda nebo Chevrolet.

Alonso uvedl, že už dlouho říká, že jeho cílem je vyhrát triple crown. „V roce 2017 to byl v Indianapolis neuvěřitelný zážitek a ve svém srdci jsem věděl, že se musím vrátit, pokud tady bude příležitost. Jsem obzvlášť rád, že se vracím s McLarenem. Tohle byla vždy moje první volba, pokud se tým rozhodne, takže jsem rád, že se rozhodli do toho jít. Je to těžký závod a budeme bojovat s nejlepšími, takže to bude obrovská výzva.“

Doporučujeme

Články odjinud