Alonso se pochlubil malou ztrátou na Mercedes ve dvou sektorech, ale…

Alonso se pochlubil malou ztrátou na Mercedes ve dvou sektorech, ale…

Docela zajímavý příspěvek včera po kvalifikaci uveřejnil Fernando Alonso. Španěl neopomněl připomenout, že na Mercedes ztratil ve dvou sektorech dohromady jen 0,3 sekund.

Takové menší „povzbuzení“ pro Hondu, jak to okomentoval jeden z britských novinářů, napsal Alonso včera po kvalifikaci na svůj Twitter. Alonso neměl v sobotu příliš velkou motivaci, protože už předem věděl, že dostane penalizace za převodovku a nadlimitní části pohonné jednotky. Sice je to menší trest, než v případě Buttona, ale s ohledem na formu McLarenu spolehlivě zajišťující poslední řadu.

Alonso se pochlubil, že ve druhém sektoru ztratil jen 0,1 sekundy a ve třetím 0,2 sekundy. V cíli jeho nejrychlejšího kola to ale byla ztráta na prvního Rosberga 1,343 sekund.

Problematický první sektor začíná pár desítek metrů za poslední zatáčkou a končí pár desítek metrů před 4 zatáčkou – jinými slovy obsahuje převážně dvě dlouhé rovinky a to včetně té cílové o délce 1,3 km.

Alonso přitom ztratil na speed trapu 18,4 km/h za nejrychlejšího Massu a 11,2 km/h na Rosberga.

S těmi časy v sektorech to ale nebude tak horké. Zatímco Alonso jel v první části na plno, u jezdců Mercedesu to tak úplně nebylo. Ve druhém sektoru nakonec zajel Rosberg svůj nelepší čas s hodnotou 31,208 (0,74 sekund rychlejší než Alonso) a ve třetím 20,860 (0,356 s rychleji a to nebyl nejrychlejší čas v tomto sektoru).

Po kvalifikaci se pochlubil také Mercedes. Hodnota pole position 1:19.480 totiž byla pouze o 0,02 sekundy rychlejší, než před sobotou odhadovali stratégové Mercedesu.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud