Alonso se chystá na první testování v Daytoně

Alonso se chystá na první testování v Daytoně

Fernando Alonso se v tomto týdnu chystá na tradiční oficiální testování před čtyřiadvacetihodinovým závodem v Daytoně. Tak zvané „Roar Before the Rolex 24 At Daytona“ se uskuteční od pátku do neděle, závod samotný je poté na programu o víkendu 27.-28. ledna.

Španělský dvojnásobný mistr světa formule 1 se slavného závodu, který v USA otevírá sezónu šampionátu IMSA WeatherTech Sportscar Championschip a vloženého „podšampionátu“ North American Endurance Cup, zúčastní s prototypem Ligier JS P217 Gibson třídy LMP 2 týmu United Autosport.

„Je pro mě velkým potěšením závodit opět v USA před tamními fanoušky. Za méně než rok se zúčastním dvou legendárních závodů a na to jsem velmi pyšný,“ řekl Alonso pro motorsport.com.

„Vždy jsem toužil poměřit své síly se soupeři i v jiných kategoriích motorsportu. S tímto přístupem se můžete stát lepším pilotem.“

„Vstoupit do neznámých vod účastní ve čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně je pro mě něco úžasného. Těším se na závodění pro United Autosport, úřadujícího šampiona Evropské Le Mans Series ve třídě LMP 3.“

Alonso se prototypem Ligier již seznámil během testování v Aragonu, nyní si ovšem poprvé vyzkouší, jaké to je dělit se během několikahodinové session o závodní sedačku s dalšími jezdci.

„Během testování v Aragonu jsem se cítil výborně. Atmosféra v týmu byla téměř rodinná a připadal jsem si velmi vítaný. Těším se na to, že během následujících tří dnů strávím více času s týmem a jezdeckými kolegy,“ prozradil Alonso.

„Nemohu se dočkat, až skočím do auta a poprvé si vyzkouším ten slavný ovál. Během posledních měsíců jsem strávil dost času sledováním záznamů starších ročníků tohoto závodu a získal jsem pro něj ještě větší zápal. Bude to zábava!“

Na „Roar“ se těší i Norris

Angloamerická stáj United Autosport nasadí v Daytoně do vrcholné kategorie P (= Prototype; společná třída šampionátu IMSA WSC pro vozy LMP 2 a DP) celkem dva Ligiery. Ve voze #23 se bude střídat Alonso s Landem Norrisem a Philem Hansonem, kokpit sesterského prototypu #32 budou sdílet Bruno Senna, Paul di Resta, Will Owen a Hugo de Sadeleer.

„Velmi se těším na nadcházející tři dny, pořádně se seznámím s týmem i jezdeckými kolegy. Velmi se těším, až se po pauze opět vrátím do auta. Poprvé v životě budu závodit v Americe, takže získám novou zkušenost. Testování bude dobrou finální přípravou našeho týmu pro nadcházející závod,“ řekl pro motorsport.com šampion evropské formule 3 a junior McLarenu Lando Norris. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud