Alonso: Safety car nám pokazil závod

Alonso: Safety car nám pokazil závod

Ferrari mělo podle Fernanda Alonsa pro Singapur správnou strategii, lepší výsledek jej však stál výjezd safety caru.

Alonso na startu rozdělil oba piloty Red Bullu, při druhých zastávkách se probojoval před Sebastiana Vettela, ovšem krátce poté vyjel na trať safety car a Alonso se propadl za oba red bully.

„Se safety carem jsme měli trochu smůlu,” posteskl si čtvrtý Alonso. „Když vyjel, byli jsme na superměkké směsi. U Hamiltona strategie fungovala, ale on měl dvousekundovou výhodu a mohl si vyjet náskok pro poslední pit stop. My jsme tak zastavili poté, co jsme nebyli schopni předjet red bully. Strategie byla dobrá, jen moment výjezdu safety caru byl smolný.

Byli jsme konkurenceschopní v tréninku, což jsme i normálně, v kvalifikaci a závodě ale nemáme na to bojovat s nejlepšími. Dnes se nám to dařilo, což je pozitivní, musíme se ale stále zlepšovat, jelikož to zatím nestačí.”

Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen skončil závod na osmé pozici. „Dnešní závod byl opravdu frustrující, jelikož i přesto, že jsme byli rychlí, jsme nedokázali dojet tam, kde jsme chtěli. Měl jsem dobrý start. Získal jsem pár pozic a všechno šlo skvěle. Po první zastávce mě předjel Felipe a od té doby jsem po celý závod zůstal uvězněn za Williamsem.

Bohužel pokaždé, když jsem se dokázal přiblížit, jsem ztratil přítlak na zadní části a navíc se velmi opotřebovávaly pneumatiky. S osmou pozicí nejsem spokojen, pozitivní ale je, že jsme viděli nějaká zlepšení.”

Doporučujeme

Články odjinud