Alonso: S nadějemi na titul je konec

Alonso: S nadějemi na titul je konec

Fernando Alonso, potažmo celé Ferrari, má za sebou obtížnou sobotu. Ani jeden z pilotů italské stáje letos poprvé nepostoupil na Silverstonu ani z první části kvalifikace, když pomalejší než Alonso a Kimi Räikkönen byli už pouze jezdci Caterhamu.

Dvojnásobný mistr světa Alonso se po kvalifikaci nechal slyšet, že tím definitivně zhasly jeho naděje na letošní titul.

„Kdokoliv mimo Rosberga a Hamiltona, kdo vám řekne, že věří, že může být mistr světa, lže. Šance na titul už nejsou. V Q1 vypadly oba vozy williamsu a ferrari, takže je tu určitě něco špatně v porovnání s ostatními týmy, jelikož když v takové kvalifikaci vypadnou obě vaše auta, je to proto, že jsme byli se špatnými pneumatikami na špatném místě. Příště musíme být lepší. Myslím, že větší týmy mají delší procedury než ty menší, takže musíme zrychlit komunikaci a některé další věci, které děláme.”

Räikkönen podle svých slov věděl, že za takových podmínek bude kvalifikace nepředvídatelná. Takový výsledek pro Ferrari však nečekal.

„V mé první jízdě jsem zajel čtyři kola na přechodných pneumatikách, jelikož trať byla stále mokrá, když ale přestalo pršet, rozhodli jsme se přezout na suché pneumatiky. V první části okruhu byly podmínky přijatelné, ve druhém sektoru začalo ale znovu pršet a to nám nedovolilo zajet dostatečně dobrý čas pro postup do Q2. Zítra nebude jednoduché se posunout pořadím vpřed, ale uděláme pro to maximum.”

F12014SIL_HZ03467.jpgF12014SIL_HZ04812.jpgF1SIL2014_JK1592129.jpg

Doporučujeme

Články odjinud