Alonso s Hamiltonem si z náhlé rychlosti Red Bullu starosti nedělají

Alonso s Hamiltonem si z náhlé rychlosti Red Bullu starosti nedělají

Forma rakouské stáje šla v uplynulých závodech strmě vzhůru, to však podle soupeřů nutně neznamená, že by to nyní byla právě ona, která by udávala tempo v boji o letošní titul.

Fernando Alonso stále vede šampionát s náskokem devětadvaceti bodů před druhým Sebastianem Vettelem. V posledních závodech se ale zdá, že Ferrari na své soupeře poněkud ztrácí. V Suzuce si piloti Red Bullu Sebastian Vettel s Markem Webberem celkem suverénně zajistili první řadu, přičemž Alonsova ztráta na úřadujícího šampióna z Německa činila více než jednu vteřinu.  

"Ne, ne. Tohle situaci nezměnilo," odpověděl Alonso na dotaz Autosportu, zda je po dnešní kvalifikaci souboj o titul v rukách Red Bullu.

"Myslím si, že v posledních dvou nebo třech velkých cenách jsme se příliš nezlepšili, ale pro příští závody máme několik dobrých plánů. Takže dříve nebo později budeme v těsnějším kontaktu," slíbil dvojnásobný šampión.

Alonso připomněl, že v závodě samotném je na tom F2012 o něco lépe než v kvalifikacích: "Na druhou stranu, (v sobotu) sice nejsme příliš konkurenceschopní, co se týče čisté výkonnosti, protože jsou rychlejší než my, v neděli ale obvykle máme lepší rychlost. V neděli se necítíme být slabší než ostatní týmy. Možná ztrácíme trochu výkonnosti na jedno kolo, ale myslím si, že v neděli se náš tým nemusí obávat nikoho." 

Zálusk na letošní titul si dělá také Lewis Hamilton, byť jeho šance jsou o poznání menší než ty Vettelovy. A přesto, že na vedoucího Alonsa ztrácí britský pilot již dvaapadesát bodů, rozhodně se nevzdává, neboť jak sám podotkl, ve zbývajících závodech se může stát cokoliv.

"Co se týče Sebastiana, (Red Bull) má najednou z ničeho nic tento víkend nejrychlejší auto. Sebastian byl rychlý v minulém závodě a získal maximum bodů, takže on je teď pravděpodobně Fernandovým hlavním soupeřem," nechal se slyšet Hamilton.

"Stále však máme šest závodů včetně toho zítřejšího, takže se může stát cokoliv. Třeba ty závody nedokončí a my jako tým na tom vyděláme, takže se nikdy nevzdáme a budeme tlačit na pilu v naději, že se stane něco magického," uzavřel.  

Doporučujeme

Články odjinud