Alonso: Ručník v ringu, ultimátum McLarenu a Williams

Alonso: Ručník v ringu, ultimátum McLarenu a Williams

Horkým tématem následujících dní bude budoucnost Fernanda Alonsa. Rodák z Asturie a dvojnásobný mistr světa příliš možností ale nemá.

Fernando Alonso během závodu ve Spa dával opět průchod svým emocím a také možná demonstrativně ukončil svůj závod.

Nejdříve se svého inženýra optal, zda náhodou není očekáván déšť. Poté ohlásil problém s motorem a zajel do boxů. Honda ale žádné problémy v datech neviděla.

Podle Auto Motor und Sport dal Alonso McLarenu ultimátum. Je ochoten prodloužit smlouvu, ale McLaren musí v příštím roce jezdit s jiným motorem. 

Alonso podobné ultimátum sám ve Spa popřel. Řekl, že mu nejde o nejlepší motor ale o nejlepší balíček. Později ale řekl, že s jiným motorem by byly vozy McLarenu na 1. a 2. místě. Víru v jedno z nejlepších šasí má i Eric Boullier, který se chlubil tím, že s motorem Mercedesu by byl McLaren o 2 sekundy rychlejší než Williams.

Rozvod McLarenu a Hondy?

Autosport dnes přinesl informaci, že McLaren už v podstatě rozhodl o ukončení spolupráce s Hondou, ale řeší, jak to udělat. Ideální by bylo, kdyby Toro Rosso začalo odebírat pohonné jednotky Honda. Jednání mezi Japonci a Faenzou sice měla skončit, ale některé zdroje naznačují, že se opět obnovila. Honda prý není úplně nadšená tím, že by měla McLaren vyměnit právě za Toro Rosso. 

Velkým nepřítelem je v tomto ohledu čas. Týmy už staví vozy pro příští rok a potřebují vědět, s jakým motorem budou jezdit. Tento víkend bude klíčový pro diskuse ohledně budoucnosti Alonsa i spolupráce mezi McLarenem a Hondou.

Půjde Alonso do Williamsu?

O víkendu se objevily spekulace německých médií, že by Alonso mohl zamířit do Williamsu.

Williams má motor Mercedesu, ale letos se mu zrovna moc nedaří. Paddy Lowe se nechal slyšet, že plánuje vůz pro příští rok totálně předělat. Otázkou je, zda to pomůže. Je ovšem těžko představitelné, že by Williams bojoval o titul.

„Neoznámili jsme, kdo za nás bude v příštím roce jezdit,“ řekl Lowe pro Sky Sports.

„Stále na tom pracujeme. Nebudu Fernanda vylučovat nebo ho potvrzovat. Je tam spousta skvělých jezdců a my se vždy pokusíme získat toho nejlepšího, jakého můžeme.“

„Potřebujete skvělé jezdce a skvělé vozy, abyste vyhráli závody. Musíte postavit auto, které přiláká skvělého jezdce a naopak.“  

„Viděl jsem, jak důležitý je jezdec pro tým. Dobrý tým potřebuje dobrého jezdce, stejně jako dobrý jezdec potřebuje dobrý tým.“

„Skvělý jezdec motivuje každého v týmu k tomu, aby pracoval na výkonu o něco tvrději, protože ví, že toho bude využito a přinese to skvělé výsledky.“

Doporučujeme

Články odjinud