Alonso prý stále nepodepsal smlouvu s McLarenem

Alonso prý stále nepodepsal smlouvu s McLarenem

Fanoušci McLarenu začínají doufat, že jim jezdeckou sestavu pro příští rok nadělí Woking alespoň pod stromeček. Kde to vlastně vázne?

Bývalí piloti McLarenu i další osobnosti kritizují odkládání rozhodnutí o jezdcích – Coulthard označil letošní rok z pohledu PR za ne moc dobrý, podle Häkkinena není současná situace týmu jako je McLaren hodna.

Média mezitím přinášejí nové spekulace o tom, co přesně neustále odkládá rozhodnutí o jezdcích pro příští rok. Obecně se mělo za to, že Fernando Alonso již podepsal a Woking pouze zvažuje, koho posadí do svého vozu vedle něj. Tato možnost se ale zdá stále méně pravděpodobná, protože už asi není nic nového, co by mohl tým o Magnussenovi nebo Buttonovi zjistit.

Psalo se také, že se zadrhla jednání mezi McLarenem a Alonsem na délce smlouvy. Španěl měl chtít jen roční kontrakt. Podle Gazzety dello Sport by smlouva měla obsahovat klauzuli, podle níž může Alonso za určitých podmínek odejít.

Španělský AS se zase domnívá, že za zdržením jsou jednání s potenciálními sponzory. McLaren chce oznámit je i jezdce současně. Jedním ze sponzorů může být Movistar (Telefónica), tím druhým někdo velký ze Spojených arabských emirátů.

Čekat by se prý mohlo také na to, zda se Ron Dennis udrží v čele Skupiny McLaren nebo bude někým nahrazen.

A konečně Auto Motor und Sport píše, že Alonso zatím nepodepsal a je k přechodu do McLarenu hodně skeptický. Má totiž pochybnosti o formě McLarenu Honda v příštím roce a test v Abú Dhabí mu moc optimismu nepřidal. Pokud by se Alonso s týmem nedohodl, mohl by zamířit do Le Mans a dát si rok pauzu. 

Aktualizace

McLaren svolal na čtvrtek v 11:00 tiskovou konferenci. 

 

Doporučujeme

Články odjinud