Alonso přiznává, že sedmé místo je maximum

Nebýt výpadků soupeřů, je Renault bez bodu.

Fernando Alonso byl po včerejší kvalifikaci, ve které získal deváté místo, spíše pesimistou. V zisk bodů příliš nevěřil. Po sledování dnešního závodu mu musíme dát za pravdu, nebýt výpadku Kovalainena a Vettela, jen velmi obtížně by získal konečné sedmé místo.

"Víc jsme dnes získat nemohli. Po startu z devátého místa to bylo hodně těžké. Byly okamžiky, kdy jsme nemohli jet naplno, třeba když před námi jel Fisichella, nebo na konci, kdy jsem se dostával do provozu. Je nám jasné, že na vozy před námi jsme neměli a že sedmí jsme díky tomu, že se Kovalainen a Vettel vybourali.

Když jsem měl kolem sebe volno, zajízděl jsem velice solidní časy. Když se ale podívám na víkend jako na celek, musím přiznat, že nám prostě scházela rychlost. Ani v kvalifikaci, ani v závodě jsme nebyli dost rychlí. Do Turecka se musíme zlepšit. Máme připravené nové přední křídlo, uvidíme, jestli se s ním dokážeme přiblížit špici," řekl Alonso.

Nelson Piquet závod po nezaviněné kolizi nedokončil.

"Jsem opravdu zklamaný, že jsem byl vyřazen ze závodu. Slušně jsem odstartoval a závod měl dobře rozjetý, měl jsem hodně natankováno a jezdci přede mnou mi neujížděli. Pak do mě zezadu narazil Sébastien Buemi, poničil mi záď vozu a donutil odstoupit ze závodu. Je to opravdu frustrující. Myslím, že jsem měl šanci na zisk bodů," řekl rozladěný Piquet.

Doporučujeme

Články odjinud