Alonso: Přesně tohle jsme potřebovali!

Alonso: Přesně tohle jsme potřebovali!

Po ne zcela úspěšném začátku sezony si Ferrari užívá drahocenný triumf. Alonso v Británii vyhrál s náskokem 16,5 sekundy na druhého Vettla, Massa v těsném souboji s Hamiltonem prohrál čtvrté místo.

Pro stáj z Marenella je toto první vítězství od loňské Velké ceny Koreje, což ještě stupňuje týmové nadšení z dnešního úspěchu. Navíc právě před šedesáti lety na tomto okruhu získalo Ferrari své první vítězství v historii díky Argentinci Gonzálezovi.

Alonso po závodě jásá: "Samozřejmě je to pro nás obrovské povzbuzení. Byli jsme si jisti tím, že tady na Silverstonu budeme rychlí. Bezpochyby to ale byl závod, který pro nás nesl jedno mínus, trať pro nás totiž nebyla vůbec jednoduchá. Charakter zatáček a jejich situační rozvržení nebylo nikdy naší silnou stránkou. Věděli jsme, že Silverstone, stejně jako Barcelona, pro nás bude náročný, takže tato výhra bude pro každého z nás motivací a dává nám víru do blížících se dalších závodů."

Španěl má však i přes dnešní nepochybný úspěch značnou bodovou ztrátu v šampionátu. Za Němcem Vettlem zaostává o 92 bodů. "Budeme se snažit užít si tuto chvíli, vítězství, ale budeme dále tvrdě pracovat. Zatím nemám žádné myšlenky na šampionát, neboť ztráta na Seba je obrovská. Potřebujeme si užít každý víkend, takže není čas se věčně nad něčím zamýšlet," zakončil.

Týmový kolega Massa si naopak oproti startu o jedno místo pohoršil. Sice až do posledního okamžiku bojoval s Lewisem Hamiltonem o čtvrou příčku, boj však po vzájemném kontaktu prohrál o pouhých 24 tisícin sekundy. Brazilec nicméňě tentokrát nemá žádné námitky k chování pilota McLarenu: "Opravdu tu není co říct. Při nájezdu do poslední zatáčky jsme s Lewisem byli velmi těsně u sebe. On šel na vtitřek, já jsem si držel vnější stopu. Začal jsem brzdit, mohl před ním i změnit směr. Trošku se mě dotkl, ale nemyslím, že by to bylo něco opravdu špatného, to je můj názor. "

"V poslední zatáčce jsem to potom vzal hodně ze široka. Musel jsem proto improvizovat, on (Hamilton) mezitím dokázal dostat auto za čáru. Měl lepší přilnavost a dokázal dokončit závod, " komentuje nakonec jezdec Ferrari.

Massa se samozřejmě netajil obrovskou radostí z úspěchu svého týmového kolegy: "Doufám, že budeme ve druhé polovině sezóny lepší a konkurenceschopnější, obzvláště ve srovnání s Red Bullem. Tento závod i kvalifikace byly velmi vyrovnané a v závodě byl Fernando dokonce lepší než oni. Já jsem sice lepší nebyl, ale i tak to pro tým bylo skvělé a já doufám, že tímto způsobem budeme pokračovat dál. Doufám, že od teď až do konce budeme s Red Bullem bojovat."

Doporučujeme

Články odjinud