Alonso překonal během GP Francie rekord, Alpine se posunul na čtvrté místo v Poháru konstruktérů | Foto: Getty Images / Clive Rose

Foto: Getty Images / Clive Rose

Alonso překonal během GP Francie rekord, Alpine se posunul na čtvrté místo v Poháru konstruktérů

Povedenou domácí Velkou cenu Francie formule 1 má za sebou tým Alpine. Na okruhu Paula Ricarda bodovali oba jeho piloti a francouzská stáj se díky tomu posunula na čtvrté místo v Poháru konstruktérů.

Fernando Alonso bodoval v sedmém závodě za sebou. Během závodu také překonal rekord v počtu odjetých kol ve formuli 1. Dvojnásobný mistr světa odjel ve velkých cenách 18 672 kol.

„S naším dnešním závodem jsem spokojen. Z naší strany to bylo dobře zvládnuté a dobře jsme se starali o pneumatiky. Během víkendu jsme museli zapracovat na spoustě věcí ve vyvážení vozu, ale dojeli jsme hned za nejlepšími pěti, takže velmi slušný závod,“ řekl šestý v cíli Alonso.

„Měl jsem dobrý start a posunul jsem se na páté místo, pak jsme se ale propadli na šesté a pokračovali na této pozici v závodě. Ukazuje to, že pokud máme čistý víkend jako tento, můžeme dojet mezi nejlepšími šesti. Snad si udržíme tuto vyrovnanost výsledků i ve druhé polovině sezóny.“

Ocon poprvé bodoval v domácím závodě

Na třetí pokus se podařilo Estebanu Oconovi bodovat v domácí Velké ceně Francie. V roce 2018 závod ještě v barvách týmu Force India nedokončil a vloni v Alpinu dojel čtrnáctý. Dnes obsadil osmé místo.

„Cílem dnes bylo bodovat s oběma vozy a my to dokázali! Se svým závodem jsem spokojen, bylo skvělé jet před domácími fanoušky, kteří byli celý víkend neuvěřitelní, takže jim děkuji za jejich podporu,“ řekl Ocon.

„V tom horku to bylo náročné, užil jsem si ale některé souboje. Nyní jsme čtvrtí v Poháru konstruktérů, takže jsme velmi pozitivní a motivovaní udržet tuto pozici. Doufám, že se příští rok pojede ve Francii, protože není nic lepšího než domácí velká cena.“

Doporučujeme

Články odjinud