Alonso: Pokrok Ferrari se v Kanadě potvrdí a budeme bojovat vpředu

Alonso: Pokrok Ferrari se v Kanadě potvrdí a budeme bojovat vpředu

Fernando Alonso je přesvědčený, že Ferrari během nadcházejícího závodního víkendu potvrdí zlepšení dosažené v Barceloně. Obhajoba vedení v šampionátu je proto reálná.

Alonso již po Monaku avizoval, že příští dva závody budou pro Ferrari velmi důležité, protože ukážou, zda dobré výsledky z posledních dvou Grand Prix nebyly jen součástí výkyvů, které si prožívá celé startovní pole.

"Těžko cokoliv říkat dopředu, protože tato sezóna je velmi nepředvídatelná, během šesti závodů si všichni prožili vzestupy a pády," uvedl španělský závodník před sedmou Grand Prix. "Ale nevidím žádný důvod, proč by Ferrari nemělo být v Kanadě konkurenceschopné a na konci závodu nebojovalo o přední místa. Není snadné vyhrát, ani dokončit na pódiu, ale důležité je bodovat a mít dobrou úroveň konzistence."

V současnosti je největší slabinou Ferrari F2012 přítlak, který je důležitý zejména v rychlých zatáčkách. Trakce a maximální rychlost už nejsou tak problematické, jako na začátku sezóny. "Myslím, že v těchto oblastech jsme vůz od začátku roku vylepšili a Kanada bude v tomto ohledu dobrou zkouškou," uznal Alonso. "Doufejme, že tento víkend uvidíme konkurenceschopné Ferrari, bude to pro nás důležité, nejen pro tento závod, ale i pro zbytek sezóny."

Ve zbývajících závodech chce španělský šampión samozřejmě uhájit své první místo v poháru jezdců. "Vedení v šampionátu je jen začátek, protože konečným cílem je vedení po posledním závodě v listopadu v Brazílii. Je to dlouhý šampionát a první tři závody nám přinesly dost bodů na vedení, ale dobře víme, že se musíme zlepšit. Musíme auto zrychlit, tvrdě pracovat, nedělat při tom chyby a být konzistentní, což v tomto šampionátu není nejjednodušší," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud