Alonso pokládá Rakousko za svůj nejlepší letošní závod, Räikkönen se trápil

Alonso pokládá Rakousko za svůj nejlepší letošní závod, Räikkönen se trápil

Fernando Alonso je spokojený se svým výsledkem ve Velké ceně Rakouska. V cíli byl sice klasifikován pouze na pátém místě, jeho ztráta na čelo však nebyla vysoká.

„Myslím, že tenhle závod můžu pokládat za svůj nejlepší v sezóně, protože dojet osmnáct sekund za Mercedesem v závodě bez safety caru nebo nějakých zvláštních incidentů je dobrý výsledek.

Bylo nemožné udržet (Lewise) Hamiltona za sebou a páté místo je opravdu tím nejlepším, čeho jsme dnes mohli dosáhnout, protože první čtyři auta byla rychlejší a tím pádem si zasloužila dojet před námi.

Celý závod jsme bez problémů tlačili na pilu, což znamená, že se krůček po krůčku zlepšujeme. Samozřejmě, ještě nás čeká dlouhá cesta, ale cílem je stále zajíždět dobře a bodovat. Každá trať je o něčem jiném a my se vždycky budeme pokoušet o to nejlepší.“

Kimi Räikkönen se závodem na Red Bull Ringu opět protrápil. Finský závodník v sobotu zkusil změnu, která mohla přinést krok vpřed, to se však nepovedlo a Räikkönen naopak zápasil s teplotou brzd.

F12014AUT_HZ06567.jpgF12014AUT_HZ07110.jpgF1AUT2014_JK1586758.jpg

„Tohle byl pro mě další náročný závod, přestože jsem se včera vydal odlišným směrem, abych se pokusil zlepšit výkonnost. Bohužel, nepřineslo to zlepšení, ve které jsem doufal a už ve druhém kole jsem začal mít problémy s přehříváním brzd, což znamenalo, že jsem musel zvolnit.

Před mou první zastávkou v boxech byly moje pneumatiky úplně sjeté a jenom v kole, ve kterém jsem zajížděl do boxů, jsem ztratil dvě místa. Rozhodně jsme měli zastavit dřív.

V porovnání se začátkem sezóny jsme udělali pokrok, ale pořád je hodně co dělat, jelikož nám naše rychlost neumožňuje bojovat o nejvyšší příčky.“

Pozitivní podkres rakouského výsledku zhodnotil také šéf týmu Marco Mattiacci: „Udělali jsme další malý krůček správným směrem. Bohužel jsme to nebyli schopni ukázat u Kimiho, ten to dnes na této trati neměl jednoduché. Fernando dnes nemohl zajet lépe. Po celý závod držel dobrou pozici a občas byl rychlejší než vedoucí jezdci. Celkové rozestupy se zmenšují a počet týmů, které si to rozdávají za těmi nejlepšími, se zvyšuje.“

Doporučujeme

Články odjinud