Alonso podle Hamiltona od roku 2007 vyspěl

Alonso podle Hamiltona od roku 2007 vyspěl

Podle Autosportu ale také německých médií zasedne vedení McLarenu ve čtvrtek. Právě tam se rozhodne o jezdeckém složení pro příští rok. Není ale jasné, zda bude sestava McLarenu oznámena už ve čtvrtek, o den později nebo někdy úplně jindy.

Formule 1 ukazuje, že může být plná zvratů a paradoxů. Kdo by před několika lety řekl, že se Alonso po sezóně 2007 ještě někdy vrátí do Wokingu a to navíc v okamžiku, kdy nad skupinou McLaren stále drží ruku Ron Dennis? I když to druhé není tak jisté. Už delší dobu se objevují informace o neshodách mezi Dennisem a ostatními akcionáři. Dennis by tak mohl být někým nahrazen.

Pokud by ale Dennis zůstal, podle Hamiltona se situace z roku 2007 již opakovat nebude. „Je to zajímavé rozhodnutí s týmem, ale přeji mu vše nejlepší,“ řekl Hamilton pro Autosport.

„Bude to pro ně nová zkušenost. Fernando během těch let ohromně vyrostl a to z pohledu jezdce i vyspělosti,“ hodnotí bývalého týmového kolegu Hamilton. „A po zkušenostech s Ronem si bude umět poradit lépe a nedostane se to obtížné situace jako minule.“ 

Doporučujeme

Články odjinud