Alonso po Daytoně rozhodne o svojí účasti v Le Mans

Alonso po Daytoně rozhodne o svojí účasti v Le Mans

Fernando Alonso se v Daytoně chystá na svůj debut na scéně vytrvalostních závodů sportovních vozů. Po své účasti v americké vytrvalostní klasice se dvojnásobný mistr světa rozhodne, zda – li se bude chtít zúčastnit i slavné vytrvalostní klasiky na francouzské trati La Sarthe.

Na konci roku 2017 se Alonso v Bahrajnu zúčastni nováčkovského testu WEC s týmem Toyota a spekulace kromě účastni v Le Mans mluvily i o Španělově působení ve světovém vytrvalostním šampionátu po boku jeho angažmá ve formuli 1.

Sám Alonso však ke své budoucnosti ve vytrvalostních závodech přistupuje poněkud střízlivěji. Až po dokončení čtyřiadvacetihodinovky v Daytoně se chce pilot McLarenu rozhodnout, zda – li se někdy objeví i v Le Mans.

„24 hodin v Daytoně je mým prvním krokem na scéně vytrvalostních závodů. Zjistím, jak tyto závody fungují a jak moc si je dokážu užívat. Doufám, že načerpám samá pozitiva. Po Daytoně budu více rozumět těmto závodům a Le Mans a útok na trojkorunu bude moci být mým dalším cílem.“

Alonso chce k Daytoně přistoupit stejně jako k Indy 500 – nejdříve získávat zkušenosti a poté zaútočit, naskytne – li se k tomu příležitost.

„Je to více méně stejné jako v Indianapolis. Nejdřív se chci učit novou techniku řízení a pozorovat specialisty na vytrvalostní závody. Po skončení čtyřiadvacetihodinového závodu chci být lepší pilotem než na začátku,“ řekl Alonso pro wtf1.com.

„Je to můj první vytrvalostní závod, poprvé budu závodit s prototypem, poprvé budu závodit v noci a poprvé se na trati v rychlejším voze potkám se speciály GT. Krok za krokem se budu muset naučit mnoho nových věcí. Bude to obtížné, ale já si to chci užít. A pokud k tomu bude příležitost jako v Indy, tak chci i zabojovat o dobrý výsledek.“

Pokud bude veškerá příprava probíhat hladce, chtěl by Alonso startovat v Le Mans již v tomto roce. Poté by se Španěl chtěl vrátit i do Indianapolis.

„Pokud by to vyšlo, tak bych se rád zúčastnil Le Mans již letos a v budoucnu se znovu vrátil i do Indianapolis.“

Test day. #daytona24 #unitedautosports

Příspěvek sdílený Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial),

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud