Alonso: Páté místo je malým dárečkem

Alonso: Páté místo je malým dárečkem

McLaren využil nečekaného vývoje Velké ceny Maďarska a letos poprvé dostal na body oba vozy.

Fernando Alonso nazval své páté místo v závodě na Hungaroringu malým dárečkem pro McLaren, jenž vydělal na dramatech, která potkala řadu soupeřů.

Španěl se v průběhu Velké ceny Maďarska dostal hluboko do bodované desítky a ziskem páté příčky zaznamenal nejlepší výsledek týmu v letošní sezóně.

„Páté místo je neuvěřitelné,“ radoval se. „Závod byl v některých částech chaotický a my jsme plně využili všech příležitostí, které se nám naskytly a dosáhli jsme nejlepšího možného výsledku.“

„Pátá příčka je pro nás malým dárečkem, jelikož v tuto chvíli nejsme příliš konkurenceschopní.“

Alonso dodal, že maďarský závod byl nejen skvělou reklamou pro formuli 1, ale také dobrou poklonou zesnulému Julesi Bianchimu.

„Nebyl to snadný víkend, zejména kvůli té minutě ticha, usedali jsme do kokpitů se spoustou emocí,“ řekl. „Jsme dvacítka velice, velice šťastných lidí, protože pracujeme pro svou vášeň, ve svém sportu tak jako Jules. Máme tu čest závodit a jako úctu k němu si myslím, že jsme dnes předvedli dobrou podívanou.“

GettyImages-482012366.jpg
Fernando Alonso a otec Julese Bianchiho

Skvělý výsledek pro McLaren podtrhl Jenson Button, který se dostal na deváté místo a zajistil tak týmu první letošní dvojitý bodový výsledek.

„Je to úžasné, ale myslím si, že musíme také zůstat nohama na zemi a uvědomit si, kolik vozů se vzájemně vyřadilo nebo dostalo penalizaci,“ řekl Button.

„Při pohledu na body je to rozhodně krok vpřed z pohledu výkonnosti, ale potřebujeme další krok, abychom takový výsledek zopakovali.“

Foto: Getty Images / Charles Coates, Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud