Alonso: padáme dolů, musíme bodovat s oběma vozy

Alonso: padáme dolů, musíme bodovat s oběma vozy

Fernando Alonso si myslí, že Ferrari nahodilo zpátečku a poněkud couvá. Nejen výkonnostně ale i v Poháru konstruktérů, což je konec konců pravda. V Německu byla Scuderia sesazena z třetího místa v PK.

„V tuto chvíli nejsme moc spokojení s výkonem a musíme se snažit získat více bodů a to především do Poháru konstruktérů, kde jsme se trochu propadli. Musíme mít oba vozy na bodech tak často, jak je to jen možné.“  

Alonso je trochu skeptický, že by v Maďarsku bylo Ferrari konkurenceschopnější než v Německu. Čtyři dny jsou příliš krátká doba a nic nemusí znamenat ani charakteristika okruhu. Tým prý byl už několikrát překvapen (pozitivně i negativně)

Jeho týmový kolega má trochu jiný názor. Podle Räikkönena je Hungaroring podobný Monaku, kde se Ferrari docela dařilo. 

Většinu bodů do šampionátu získal pro Ferrari zatím Alonso. Räikkönen se mezi tím stále trápí, podle jeho slov se ale situace postupně zlepšuje. Fin také zopakoval, že jeho starosti nesouvisí s novými pravidly.

„Nemyslím si, že je to pravidly. Myslím si, že řízení auta se od loňského roku příliš nezměnilo. Je to samozřejmě jiný tým, design auta a některé věci jsou odlišné než v minulosti, ale největší rozdíl je v tom, že to není podle mého vkusu a bohužel se nejedná o věci, které je snadné změnit.“ 

Doporučujeme

Články odjinud