Alonso odmítá Massovu kritiku, považuje ho za jednoho z nejlepších jezdců

Alonso odmítá Massovu kritiku, považuje ho za jednoho z nejlepších jezdců

Fernando Alonso se zastal svého týmového kolegy u Ferrari Felipeho Massy. I když Brazilec nemá dobré výsledky, stále ho považuje za velmi dobrého jezdce.

Zatímco Alonso doposud získal v letošní sezóně 43 bodů, Massa jen dva. Proto se zejména z Itálie ozývají kritici s apely na Brazilcovu výměnu.

"Je jedním z nejlepších jezdců na světě, ukazuje to po celou svoji kariéru," řekl Alonso o Massovi. "Je jednoduché chválit, když máte dobré auto, stejně tak kritizovat, když máte špatné. Podobné situace jsem zažil během svého posledního působení u Renaultu, když byli někteří mí týmoví kolegové neprávem kritizováni, a teď jsou znovu chváleni."

Stejného zastání se od španělského závodníka dočkal i šéf Ferrari Domenicali, když jeden z fanoušků navrhl jeho výměnu za Flavia Briatoreho.

"Stefanova práce je fantastická ve všech ohledech a nedokážu si představit někoho lepšího, než je on. Jak jsem předtím vysvětloval, stačí jeden závod, aby se z kritiky stala chvála. S Flaviem jsme velmi dobří přátelé a často si povídáme. Je jedním z nejinteligentnějších lidí, které jsem kdy potkal."

Doporučujeme

Články odjinud