Alonso odhalil detaily ze své přípravy na Le Mans

Alonso odhalil detaily ze své přípravy na Le Mans

Fernando Alonso se letos poprvé v kariéře zúčastní slavné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Jeho startu na trati La Sarthe, kde dnes probíhá oficiální testovací den, předcházela důkladná příprava.

Dvojnásobný mistr světa formule 1 strávil před tímto víkendem značné množství času sledováním videí z předešlých ročníků. Alonso strávil šestnáct hodin sledováním onboard záběrů z Toyoty #8 z loňského ročníku slavného závodu a nezapomněl si prohlédnout ani rekordní kvalifikační kolo Kamuje Kobajašiho.

„Pustil jsem si všechno z toho a ještě k tomu nějaká videa ze závodů z předešlých let. Na internetu jsem viděl i loňské rekordní kolo Kamuje Kobajašiho z kvalifikace,“ prozradil Alonso pro Autosport.

Není to poprvé, co se Alonso takto připravuje na vytrvalostní závod. Před první podnikem aktuálně probíhající supersezóny FIA WEC, kterým byla šestihodinovka ve Spa, si Španěl pustil kompletní záznam loňského ročníku tohoto závodu.

Nyní se šestatřicetiletý pilot cítí dobře připraven a věří, že nic víc již pro úspěch v Le Mans udělat nemohl.

„Myslím, že jsem připravený jak jen můžu být.“

Kromě sledování videí samozřejmě pilot McLarenu a Toyoty absolvoval s japonským továrním týmem řadu testování na simulátoru, aby se připravil na dlouhé kolo okruhu La Sarthe.

„Trať v reálu je samozřejmě něco úplně jiného než na simulátoru. Na příklad na rychlostní rozdíl mezi prototypy a vozy GTE si můžete zvyknout jen na trati poté, co absolvujete odpovídající množství kol. Zítra to začne. V autě to bude zajímavé,“ těší se na Le Mans Test Day Alonso.

Během dnešního testování by Alonso neměl podle plánů Toyoty absolvovat znatelně větší množství kol, než jeho zkušenější parťáci Kazuki Nakadžima a Sebastien Buemi.

„Na rozdíl od jiných mě čekají nějaké delší výjezdy. Myslím, že dokončím testování s lehce větším počtem kol než moji kolegové, najedu jich možná tak o deset procent víc.“

Foto: Toyota Motorsport GmbH

Doporučujeme

Články odjinud