Alonso nevěřil v postup do druhé části kvalifikace

Alonso nevěřil v postup do druhé části kvalifikace

Fernando Alonso řekl, že spolu s McLarenem nevěřil tomu, že by mohl v kvalifikaci na Velkou cenu Abú Dhabí vozů formule 1 postoupit do druhé části.

Ve své poslední kvalifikaci ve formuli 1 se Alonso dostal do Q2, kde obsadil patnácté místo.

„Kolo jsem si užil, obzvlášť to v Q1. Byli jsme si celkem jistí, že nebude možné dostat se z Q1 do Q2, ale o pár milisekund se nám to podařilo a já z toho mám radost,“ řekl Alonso.

„V Q2 jsme pak byli v pozici, kterou jsme si zřejmě zasloužili. Cílem pro zítřek je být blízko bodům, pokud to bude možné. Startujeme z patnácté pozice, takže pět míst od bodů. Pokud se před námi něco stane, možná budeme mít příležitost.“

Alonso také řekl, že je připraven ke startu závodu přistoupit konzervativně.

„Těch prvních pár zatáček je tu obtížných. Celkově první kolo, v 11. zatáčce je hodně akce. Občas musíte být trochu konzervativní, protože se před vámi dějí věci, nemusíte toho moc dělat, nemusíte útočit. Uvidíme, jestli budeme mít dobrý start a dobré první kolo. Body by byly snem,“ řekl Španěl.

K poslednímu závodu kariéry se přitom Alonso podle svých slov bude snažit přistupovat jako ke kterékoliv jiné velké ceně.

„Nasadíte helmu, skočíte do auta, zapnete si pásy, je to další závod. Myslím, že zítra to bude stejné. Vidíte světla, na zelenou odstartujete, snažíte se bezpečně projet první zatáčky, když to jde, zkusíte někoho předjet. A pak co možná nejlépe odjedete závod,“ řekl.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud