Alonso: Nejrychlejší je zřejmě stále Red Bull

Alonso: Nejrychlejší je zřejmě stále Red Bull

Fernando Alonso vede šampionát jezdců, ale říká, že to nic neznamená, protože se situace může rychle změnit. Zvlášť když nemá nejrychlejší auto.

Alonso má už od Barcelony výrazně vylepšený vůz a od Valencie drží vedení v klasifikaci pilotů. "Je to víceméně stejné jako v posledních čtyřech nebo pěti Grand Prix," řekl před závodem v Německu.

"Ať už šampionát vede kdokoliv, v tuto chvíli to není moc důležité, protože se vše může velmi rychle změnit. Pozice nejsou během víkendů nikdy stejné a vždy je to zamíchané."

"Takže k této Grand Prix přistupuji stejně, budu se snažit maximálně využít to, co máme k dispozici, a otestovat úpravy vozu, které snad budou fungovat. Je pravda, že je Red Bull zřejmě nejrychlejší, nejen v posledních dvou nebo třech závodech, ale už od Bahrajnu."

"V Barceloně a Silverstonu jim unikla pole position, ale všechny ostatní patřily Red Bullu. Takže co se týče výkonnosti, určitě mají trochu náskok a my musíme dohánět."

Po stránce vlastních výkonů si toho Alonso nemá moc co vyčítat. Jediné větší chyby se dopustil v druhé části kvalifikace v Austrálie, jinak by nic neměnil. Spokojený je i se svou kondicí.

"Po fyzické stránce je to zatím můj nejlepší rok," hodnotil. "V minulých letech jsem musel závodit s bolestmi, ať už to bylo v noze nebo rameni, ale letos je to zatím stoprocentní. Snad to tak zůstane."

"Život jezdce samozřejmě není normální, protože nechodíme na osm hodin do kanceláře, takže když vstaneme, čtyři nebo pět hodin cvičíme. To mě baví, ale ano, jsem v nejlepší kondici za celou svoji kariéru."

Doporučujeme

Články odjinud