Alonso: Nejednám s žádným týmem

Alonso: Nejednám s žádným týmem

Fernando Alonso v rozhovoru pro stránky Ferrari opět potvrdil, že nejednal s žádným týmem o možném přestoupení. Smlouvu u Ferrari má Španěl do konce roku 2016.

Podle Alonsa je to už tak trochu tradiční letní otázka, sám ale říká, že o přestupu jinam nejednal. „Nemluvil jsem s žádným jiným týmem a není to moje priorita. Musíme získat dobré body o tomto víkendu a dobré výsledky v letošním roce.“

Alonso očekává těžký závod, roli by podle něj mohlo sehrát počasí. Je velice nepravděpodobné, že by v průběhu víkendu pršelo, komplikace ale mohou způsobit vysoké teploty a také fakt, že Pirelli přivezlo dvě nejměkčí sady.

„V minulých závodech, když bylo horko, jsme nebyli moc konkurenceschopní. Máme zde nějaké nové díly, tak doufejme, že nám přinesou výsledky. Našim cílem je porazit některé z našich hlavních konkurentů z druhého až pátého místa v Poháru konstruktéru, kde je to velmi těsné“, říká Alonso.

Podle rodáka z Asturie se mu v Německu vždy dařilo. „Vyhrál jsem třikrát v Hockenheimu, dvakrát na Nürburgringu. Pokaždé, když jsme přijeli do Německa, to byl dobrý víkend, snad budeme v tomto trendu pokračovat i nyní.“

Doporučujeme

Články odjinud