Alonso nechápe Hülkenbergovu chybu na startu GP Belgie

Alonso nechápe Hülkenbergovu chybu na startu GP Belgie

Fernando Alonso nechápe, jak mohl Nico Hülkenberg na startu Velké ceny Belgie vozů formule 1 brzdit tak pozdě do první zatáčky, ve které došlo k hromadné kolizi.

Hülkenberg zezadu narazil do Alonsova mclarenu, který se následně vznesl do vzduchu a přeletěl sauber Charlese Leclerca. Incident připomenul kolizi ze startu Velké ceny Belgie v roce 2012, kterou způsobil Romain Grosjean a dostal za ní zákaz startu v následujícím závodě.

„Opět o hodně netrefený brzdný bod. Naposledy za to měl Romain zákaz startu, uvidíme, co z toho bude tentokrát. Je těžké pochopit, jak můžete o tolik minout brzdný bod. Najíždíte rychlostí, kterou je nemožné projet zatáčkou,“ řekl Alonso.

Ze záběru na Leclercův zničený vůz je patrné, že Alonso se při svém přeletu svým mclarenem dotkl systému ochrany hlavy Leclercova sauberu.

„Pozitivní je, že jsme všichni tři v pořádku, včetně Charlese. Přeletěl jsem přes jeho vůz a svatozář dnes byla velmi dobrá. Když se dívám na záznam, tak myslím, že mu to pomohlo. Byl jsem rozhodně šťastnější, že mám svatozář. Nemusíme dokazovat, že je dobré ji mít,“ uzavřel Španěl.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud