Alonso: Na začátku budeme muset zatnout zuby, ale víme, jakým směrem jít

Alonso: Na začátku budeme muset zatnout zuby, ale víme, jakým směrem jít

Fernando Alonso zopakoval před prvním závodem sezóny, že forma Ferrari zdaleka není taková, v jakou tým na začátku roku doufal.

Ferrari opakovaně upozornilo, že v Melbourne zřejmě nebude patřit mezi nejlepší, a tato slova nyní potvrdil Alonso. "Je vždy těžké dělat závěry na základě testů," uvedl. "Všichni pracují podle svých programů a není možné udělat skutečné srovnání. My se určitě potřebujeme ještě hodně zlepšit, pracovat na našem chápání F2012 a já musím přizpůsobit svůj jezdecký styl novému vozu, který se kvůli ztrátě přítlaku v zadní části a pneumatikám Pirelli řídí obtížněji."

Španěl ovšem zůstává přesvědčený, že Scuderia své potíže překoná. "Víme, jakým směrem musíme ve vývoji jít, a to je důležitý krok. Jistě, v prvních závodech budeme muset zatnout zuby, ale nejdříve musíme zjistit, jak přesně na tom jsme, a vložit veškeré úsilí do zisku co největšího počtu bodů v úvodní fázi šampionátu."

"Vím, že fanoušci vždy ode mě chtějí slyšet, že dokážeme získat takový a takový výsledek, ale pravda je taková, že nedokážu s jistotou říct, jak na tom jsme. Musíme si počkat do sobotního večera do šesti hodin, až bude po kvalifikaci, nebo dokonce ještě déle na konec série prvních mimoevropských závodů."

Ferrari proto nemá pro úvod sezóny žádné krátkodobé cíle. "Musíme zůstat v klidu a postupovat krok za krokem, počínaje závodem v Melbourne, kde získáme první představu," pokračoval Alonso. "Jakmile budeme vědět, jak si stojíme, budeme moci si nastavit přesnější cíle."

"Jedna věc je jistá, s vůlí vítězit, kterou všichni u Ferrari mají, a naší historií, cítíme zodpovědnost vůči našim fanouškům, našim partnerům a sobě samotným, aby se nám dařilo. Platí to pro nás všechny. Musíme se semknout, abychom tohoto cíle dosáhli."

Doporučujeme

Články odjinud