Alonso: musíme letos udělat tři věci

Alonso: musíme letos udělat tři věci

Fernando Alonso se vyjádřil k Monze, šancím v neděli i své budoucnosti.

„Myslím, že si budeme muset počkat a uvidíme, co se stane oficiálně. Pokud vím, Bernie jen odpověděl na otázku, není to oficiální“, reagoval Alonso na informaci, že by mohla z kalendáře F1 vypadnout Monza. Alonso zdůraznil, že piloti o tom, kde se pojede GP, nerozhodují, ale je vždy příjemné závodit před plnými tribunami v Monze, Rakousku apod.

Alonso očekává v Británii tvrdou konkurenci. Kromě Mercedesu čeká také silný Red Bull, protože aerodynamicky náročný okruh by mu měl sednout a rovněž Williams. Alonso si nemyslí, že výkon Williamsu v Rakousku byla náhoda.

Samozřejmě padla otázka i na Alonsovu budoucnost u Ferrari, ale Španěl prý nechce přemýšlet v dlouhodobém horizontu. Podle něj je nyní nejdůležitější příští rok a Ferrari podle něj teď musí udělat tři věci.

„Zaprvé, musíme získat body v letošním roce, protože bychom mohli skončit šestí nebo sedmí a to by tým bolelo, například v ekonomické oblasti. Zadruhé je nutné letos vyzkoušet a to zejména v pátek některé díly, které nám mohou pomoci příští rok a zatřetí je nutné trávit čas s týmem. V neděli večer se vracím do Maranella a strávím celý týden na simulátoru. Není čas na odpočinek. Teď je čas pracovat a to co tým ode mě očekává, to mu musím poskytnout.“ 

Doporučujeme

Články odjinud