Alonso: Montezemolovo napomenutí vycházelo ze špatných informací

Alonso: Montezemolovo napomenutí vycházelo ze špatných informací

Fernando Alonso ve Spa vysvětloval, že mezi ním a prezidentem Ferrari Lucou di Moneztemolem došlo po GP Maďarska k nedorozumění.

Montezemolo vyzval po posledním závodě Alonsa, ať si nestěžuje a maká. Řekl, že se mu nelíbil Španělův postoj.

"Myslím, že se k prezidentovi dostaly špatné informace," komentoval Alonso. "Znovu jsme si poslechli všechny tiskové konference, dnes je to se všemi těmi nahrávacími zařízeními snadné, a nijak se to nelišilo od jakékoliv jiné Grand Prix."

"Já jsem se snažil tlačit tým k těm nejlepším výkonům. On (Montezemolo) je otcem této rodiny Ferrari, je velkým motivátorem. Řekl nám, co přesně od nás očekává a co od nás chce."

Montezemolova kritika zanechala dojem, že se v ní odráží také spekulace, které vyvolalo setkání Alonsova manažera s šéfem Red Bullu Christianem Hornerem.

"Myslím, že prezident je velmi inteligentní člověk a dokáže odlišit zvěsti od pravdy," řekl na toto téma Alonso. "Oba jsme ve formuli 1 už mnoho let a víme, co znamená letní přestávka pro zvěsti, takže tu nikdy nebyly žádné pochyby (o setrvání u Ferrari)."

Alonso říká, že Ferrari prostě pocítilo dopady zveličování všeho, co se ho týká. Maranellský tým je ve středu pozornosti, takže se nafukuje mnoho věcí, které se ho dotýkají.

"Také jsme se poučili o dělání čtyř tiskových konferencí během jednoho víkendu ve třech různých jazycích, přičemž dva z nich nejsou mé rodné. A já jsem ze severu, takže nemluvím perfektně španělsky."

"Znamená to, že může dojít k chybám a nedorozuměním. My se potřebujeme soustředit na závodění, protože musíme držet spolu, být jednotní a vyhrát tento šampionát."

Doporučujeme

Články odjinud