Alonso: McLaren se musí podívat na Vandoornovy problémy

Alonso: McLaren se musí podívat na Vandoornovy problémy

McLaren se podle Fernanda Alonsa musí podívat na nedostatek přítlaku, se kterým se na svém voze potýká jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne.

Vandoornovi se letos zatím ani jednou nepodařilo porazit Alonsa v kvalifikaci. Při minulém závodním víkendu na britském Silveerstonu si Belgičan postěžoval, že vůz MCL33 byl neovladatelný a po včerejších trénincích na Velkou cenu Německa vozů formule 1 prohlásil, že to byl nejhorší pátek. V dnešní kvalifikaci pak obsadil poslední pozici, když na devatenáctého Lance Strolla ztratil téměř dvě desetiny sekundy.

Alonso, který v dnešní kvalifikaci skončil jedenáctý, se postavil za svého týmového kolegu a vyzval McLaren, aby jeho problémy vyřešil.

„Myslím, že dělá maximum. Rozhodně to vypadá, že v posledních dvou závodech má vůz nějaký výkonnostní problém a na datech je jasně vidět, že vůz má méně přítlaku. Vyměnili jsme některé díly a musíme se na to podívat hlouběji, protože když máte obě auta blízko bodům, tak je to vždy o trochu jednodušší,“ řekl Alonso.

Vandoorne byl po kvalifikaci zklamaný. Pro Belgičana je to přitom letos vůbec poprvé, co neporazil v kvalifikaci ani jednoho svého soupeře.

„Myslím, že situace je stejná jako na Silverstonu. Od chvíle, co jsme vyjeli, jsme byli jasně poslední a dnes to bylo stejné. Opravdu nemohu říct více. Je to frustrující. Na voze jsme vyměnili spoustu částí a stále to nefunguje. Určitě jsem nezapomněl řídit. Nemá to spojitost s nastavením vozu. Je to něco na voze, co zkrátka nefunguje. Už jsme na voze vyměnili téměř vše. Na datech vidíme ten problém, ale v tuto chvíli nemáme řešení.“

Alonso svým jedenáctým místem sice dosáhl pro McLaren nejlepšího kvalifikačního umístění od závodu v Monaku, ovšem pomohli mu k tomu svými problémy Lewis Hamilton a Daniel Ricciardo. McLaren proto podle Alonsa není rychlejší než v předchozích závodech.

„Myslím, že výkonnostně je to podobné. Byli jsme třináctí (na Silverstonu) a dnes bychom bez problémů Hamiltona a Ricciarda byli také třináctí, takže myslím, že jsme více méně ve stejné pozici,“ řekl Alonso.

„V neděli ale běžně získáváme nějaké body a díky tomu máme ještě šanci v šampionátu, pro zítřek máme v plánu to samé, získat pár bodů a nepřestávat bojovat.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud