Alonso: McLaren bude silný, Schumacher není největší soupeř

Alonso: McLaren bude silný, Schumacher není největší soupeř

Fernando Alonso odmítl skepsi Lewise Hamiltona a Jensona Buttona. Situaci McLarenu nevidí španělský pilot Ferrari tak špatně.

Hamilton a Button po testech v Barceloně smutně konstatovali, že jejich vůz nemá v současné formě na boj o vítězství, a vyjádřili naději, že McLaren dožene ztrátu v průběhu sezóny.

"Jsou na tom lépe, než se zdá," kontroval Alonso pro El Pais. "Zimní testy nenabízí jasný obrázek. Podle toho, co říkají, asi očekávali trochu víc. Možná jsou na úrovni nejlepších a očekávali, že budou daleko vpředu. Uvidíme v Austrálii. McLaren nebude bojovat o 10. místo. Budou blízko stupňům vítězů."

Alonso také dovysvětlil svoji zmínku o Schumacherovi, jehož na začátku roku označil za svého letošního největšího soupeře.

"Když jsem to o Schumacherovi řekl, tak jsem říkal, že soupeř, kterého nejvíce respektuji, nebo kterého bych nejvíce respektoval, kdybychom všichni začínali od nuly, by byl Michael," uvedl.

"Nikdy jsem neřekl, že soupeř, kterého se nejvíce obávám v letošní sezóně, je Michael. Vždy ho používám jako příklad pro nás, protože ho jako soupeře nejvíce respektuji. Ale to neznamená, že je nebezpečnější. Teoreticky jsou favority jezdci Red Bullu, ale díky zlepšení Mercedesu se Michael stal velmi konkurenceschopným."

Doporučujeme

Články odjinud