Alonso: Massa mi jako týmový kolega velmi vyhovuje

Alonso: Massa mi jako týmový kolega velmi vyhovuje

Fernando Alonso by týmového kolegu neměnil, ale ví, že Felipe Massa u Ferrari zřejmě nezůstane stejně dlouho jako on.

Alonso má smlouvu s Ferrari do roku 2016 a budoucnost Felipeho Massy v Maranellu po sezóně 2012 je čím dál méně jistá. Podle Alonsa ale není důvod měnit.

"S týmovým kolegou, kterého mám vedle sebe, jsem extrémně spokojený," řekl. "Jsem spokojený s Felipem, máme teď silný týmy. Jsme odlišní jezdci s odlišnými styly a vzájemně si pomáháme v tom, jak máme jezdit, jak přistupovat k závodním víkendům. Takže tyhle dva roky se od Felipeho neustále něco učím."

O Massově nástupci u Ferrari se dlouhodobě spekuluje. Nedávno vyšlo najevo, že Ferrari mělo do května opci na Roberta Kubicu, k jistému kontaktu došlo také s Jensonem Buttonem. Maranellští si můžou vybírat, většina jezdců touží pro ně závodit.

"Co bude v budoucnu, nikdo neví," pokračoval Alonso. "Já mám s Ferrari dlouhodobou smlouvu. Nevím, jestli příštích pět nebo šest let budeme pokračovat s Felipem, nebo jestli dojde ke změně. Pokud přijde někdo jiný, budeme spolupracovat stejně úzce jako s ním a snažit se pomoci Ferrari vyhrát co nejvíce závodů."

Alespoň jednu další Grand Prix by chtěl Alonso vyhrát ještě letos, ale ví, že to nebude mít snadné. "Red Bull zůstává pro zbývající závody favoritem a McLaren je v této fázi šampionátu také silný, takže víme, že to bude těžké. Pokusím se si závody užít, bez tlaku kvůli šampionátu, protože si myslím, že rozdíl mezi druhým a pátým místem v šampionátu už není tak velký," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud