Alonso: Máme špatný rok, ale ještě není ztracený

Alonso: Máme špatný rok, ale ještě není ztracený

Fernando Alonso přiznal, že podle měřítek Ferrari je letošní sezóna špatná. Ale pokud se bude dařit obsazovat stupně vítězů, není třeba ji vzdávat.

"Když jste u Ferrari, je tu tlak, abyste vyhrávali každý závod a šampionát," připomněl španělský pilot před domácím závodem ve Valencii. "Takže to doposud byla velmi špatná sezóna, protože jsme Ferrari."

Ferrari a Alonso potřebují velmi dobré výsledky, aby se udrželi v boji o titul. Současná forma Scuderie je sice rostoucí, ale zatím není důvod ke spokojenosti.

"V současnosti je pro nás těžké vyhrávat," přiznal Alonso. "Není pochyb o tom, že jsme v Monaku a Kanadě měli příležitost závod vyhrát. Tak to je, není to fantazie. Byli jsme velmi blízko, v Monaku nás od vítězství dělilo 10 centimetrů."

"Trend z posledních dvou závodů je dobrý, zlepšili jsme se a jsme konkurenceschopní. Potřebujeme mít nejlepší auto, pak můžeme vyhrát titul. Zbývá nám dost času, máme hodně závodů na to, abychom dohnali ztrátu. Pokud ale v kvalifikaci skončíme na pátém nebo šestém místě, jak to obvykle bývá, je to velmi těžké."

"Šampionát je dlouhý. Musíme se soustředit na jednotlivé závody a být na pódiu v každém závodě. To je náš cíl. Musíme respektovat své soupeře a uvědomit si, že v některých závodech to nedokážeme (dojet na stupních vítězů)."

Co se týče jezdeckých výkonů, je Alonso přesvědčený, že letos podává ty nejlepší. "Odjel jsem sedm nejlepších závodů své kariéry, měl jsem nejlepší kvalifikace a nejlepší starty," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud