Alonso: Letošní vůz Ferrari je téměř hotový

Fernando Alonso zavítal na další návštěvu do Maranella a prohlédl si, jak tým staví šasi nového vozu (281). Podle hodnocení španělského jezdce je nový monopost blízko svému dokončení.

"Je téměř hotový," řekl. "Jsem tady v Maranellu, abychom připravili sedačku a další věci spojené s debutem na trati. Myslím, že Ferrari bude konkurenceschopné a opravdu doufám, že sem do Maranella přivezu jezdecký titul."

Mezi schůzkami s inženýry odpovídal Alonso na otázky fanoušků. Jedna z nich se týkala týmu Ferrari a jeho výjimečnosti. "Nejvíce na mě zapůsobila atmosféra," uvedl Španěl. "Všichni tu žijí a dýchají pro závody, mají pro ně vášeň. A taky se mi opravdu líbí, že tu lidé spolu hovoří a nepíší si e-maily, když sedí naproti sobě."

Jeden z fanoušků však namítl, že Alonso v minulosti Ferrari kritizoval. "Nemyslím, že jsem o týmu někdy řekl něco hrozného," reagoval dvojnásobný mistr světa. "Je pravda, že v minulosti tu určité diskuze byly, ale takové věci se stávají, když bojujete o titul. Nakonec jsme lidé, ne roboti!"

Podobně smířlivý byl Alonso také k fanouškům Ferrari, kteří k němu dříve nechovali sympatie. "Nemyslím, že by mě v minulosti tolik kritizovali," řekl. "Když jste soupeř, tak je to přirozeně jiné, ale jsem si jistý, že budu mít podporu ferraristů."

Ve formuli 1 závodí Alonso už osm let, ale na rozdíl od svých kolegů ho ostatní závodní série nelákají. "Pro mě je formule 1 vrchol. Nedokážu si představit sám sebe jinde. Od dětství jsem chtěl závodit ve formuli 1. NASCAR? Rád si ho zahraju na Playstationu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud