Alonso: Letošní trápení se spolehlivostí nelze srovnat s tím, co jsem zažil u McLarenu | Foto: Getty Images / Eric Alonso

Foto: Getty Images / Eric Alonso

Alonso: Letošní trápení se spolehlivostí nelze srovnat s tím, co jsem zažil u McLarenu

Fernando Alonso měl letos velké problémy se spolehlivostí svého vozu Alpine. Podle Španěla však pro něj letošní sezona nebyla tak frustrující, jako roky v McLarenu s Hondou.

Fernando Alonso letos do cíle závodu nedojel celkem šestkrát a příčinou většinou byly technické problémy.

Španěl kvůli těmto nesnázím přišel o spoustu bodů (podle svých slov asi o 60), což přispělo k tomu, že v šampionátu skončil na devátém místě a až za svým týmovým kolegou Estebanem Oconem.

Pro dvojnásobného šampiona nebyla podobná sezona novinkou, jelikož si spoustu problémů „užil“ i v McLarenu, kdy britská stáj používala motory Honda (v letech 2015 až 2017).

Přesto Alonso nechce oba případy srovnávat, jelikož tehdejší McLaren byl vedle nespolehlivosti rovněž velmi nekonkurenceschopný.

„Když už jsme závod dokončili, bylo to příjemnější. V týmu McLaren-Honda jsme byli vždy mimo bodované pozice. Takže to nebudu srovnávat,“ citoval Alonsa britský Autosport.

Nešlo jen o nedokončené závody

Alonsa letos technika netrápila pouze v závodech, ale rovněž v dalších soutěžních jízdách, což bylo podle Španěla také zásadní.

„V těch šesti nedojetých závodech nejsou započítány problémy, které jsem měl například v kvalifikaci v Austrálii. V Rakousku jsme ani neodstartovali do sprintu a tak dále. Myslím, že šlo o devět, možná deset technických problémů, což je na této úrovni samozřejmě nepřijatelné,“ shrnul Alonso, který od příští sezony bude hájit barvy týmu Aston Martin.

Doporučujeme

Články odjinud