Alonso kombinováním F1 a WEC hledá nové výzvy, říká Hülkenberg

Alonso kombinováním F1 a WEC hledá nové výzvy, říká Hülkenberg

Nico Hülkenberg vyjádřil svůj obdiv Fernandu Alonsovi, který podle něj závoděním vedle formule 1 také v Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) hledá nové výzvy.

Hülkenberg v roce 2015 vedle svého působení ve Force Indii ve formuli 1 absolvoval také dva závody WEC s Porsche ve Spa-Francorchamps a 24 hodin Le Mans na okruhu La Sarthe, kde dokázal se svými týmovými kolegy zvítězit.

Alonsa letos čeká kromě sezóny formule 1 v barvách McLarenu také kompletní sezóna WEC za Toyotu. Organizátoři WEC spolu s promotéry závodu v Japonsku posunuli šestihodinovku ve Fudži, aby tento závod termínově nekolidoval s Velkou cenou USA vozů formule 1. Díky tomu bude moci Alonso absolvovat kompletní sezónu jak v F1, tak ve WEC.

Hülkenberga by podobné kombinování dvou šampionátů nelákalo, chápe však Alonsovu motivaci k tomuto kroku.

„Radši se zaměřuji na jednu věc, ale on je v ve své kariéře a ve svém životě v odlišné pozici,“ řekl Hülkenberg. „Je vícenásobným mistrem světa a hledá nové výzvy, možná má jiné priority, nevím.

Pro něj je to trochu jiné, jelikož absolvuje celou sezónu, zatímco já odjel dva podniky a testování, a to bylo tak šest měsíců. V té době to bylo docela náročné, jelikož to byla spousta cestování navíc; spousta času, kdy nemusíte přemýšlet nad F1. Myslím, že je to docela náročná výzva, pro kterou se rozhodl.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud