Alonso: Když musel jít Massa, tak je nejlepší Räikkönen. Problémy nebudou

Alonso: Když musel jít Massa, tak je nejlepší Räikkönen. Problémy nebudou

Fernando Alonso říká, že je spokojený s rozhodnutím Ferrari angažovat Kimiho Räikkönena. Žádné změny uvnitř týmu to podle něj nezpůsobí.

Španělský závodník Ferrari v Singapuru potvrdil, že věděl, jak tým řeší otázku jezdecké sestavy pro příští rok.

"Byl jsem průběžně informován o krocích týmu a je pravda, že se tým rozhodoval až na poslední chvíli. A když rozhodli, že bude lepší Felipeho vyměnit, zeptali se mě na můj názor."

"Můj názor byl, že na trhu je nejlepší Kimi, zvlášť vzhledem k šampionátu příštího roku, kdy dojde k mnoha změnám, takže týmový kolega s mnoha lety ve formuli 1 byl důležitý. Tým si ho vybral, takže jsem spokojený."

Mnozí teď Ferrari předpovídají střety mezi týmovými kolegy, Alonso to ale stejně jako Räikkönen odmítl.

"Nemyslím, že mě kdokoliv dotlačí k větší snaze, než vyvíjím teď. Dva mistři světa, to podle mě není rozdíl. Vy pořád píšete o těchto věcech, je to stejné, jak když jsem sem přišel, lidé říkali, že to s Felipem bude katastrofa, ale po čtyřech letech je jedním z mých nejlepších přátel tady."

"Příští rok to bude stejné, ale o tom asi psát nebudete. Felipeho také považuji za mistra světa. Nemyslím, že titul změní vztah nebo snahu týmu. Felipe byl mistr světa, když projel v roce 2008 cílem, takže není začátečník."

To šéfovi Ferrari Stefanu Domenicalimu nestojí negativní předpovědi ani za detailní komentář.

"Možná mají obavy, protože jsme silní. Je to součást psychologické války, která k tomu patří. Mě to moc nezajímá, protože to neposlouchám. Každý si může říkat, co chce."

"Já nebudu nic měnit na tom, jak situaci řešíme z pohledu týmu. Je srandovní, že mě o jiném týmu hovořit neuslyšíte nikdy."

Doporučujeme

Články odjinud