Alonso: Kdo nemá na testy, ať netestuje

Alonso: Kdo nemá na testy, ať netestuje

Fernando Alonso je pro podporu menších týmů ale současně si přeje návrat testování.

Alonsa se zeptali, co by si chtěl v pravidlech od roku 2017, kdyby měl možnost to nějak ovlivnit. „Větší motory, větší výkon, více aero, více svobody pro týmy při vývoji a více testování,“ řekl Alonso pro Autosport.

„Myslím, že něco, co bylo v F1 před deseti lety.“ Alonso si uvědomuje, že to bylo dosti drahé. Současně ale říká, že simulátory přináší vysoké náklady úplně stejně. Proto by byl rád, kdyby se více testovalo.

„Pokud si některé týmy nemohou dovolit testovat, je to jejich problém. Taková je povaha sportu. Real Madrid si může koupit hráče, které ostatní nemohou.“ Podle Alonsa je dnes F1 zaměřená na ochranu malých týmů. 

Od roku 2017 mají vozy zrychlit o několik sekund. Alonso si ale není jistý, zda to F1 zatraktivní.

„Rychlý vůz přinese lepší show pro lidi, kteří sledují závod. Je ale těžké vědět, co potřebujete, abyste měli lepší závody.“

„Když se podíváte na tento rok, bylo možná čtyři nebo pět nudných závodů, kdy se nic nedělo a pak byly najednou dva závody, které byly úžasné, a přitom se nic nezměnilo. Byly to stejné vozy, stejné týmy. I na stejném okruhu vidíme jeden rok nudný závod a další rok je úžasný.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud