Alonso: Kdo chce více zábavy, může sledovat jiný sport

Fernando Alonso nabídl jednoduchý recept divákům, kteří nebyli spokojení s průběhem závodu v Bahrajnu. Větší podívanou jim nabídnou jiné sporty.

"Musíme zůstat v klidu a počkat si několik závodů, abychom zjistili, jaké jsou dopady nových pravidel na podívanou," řekl. "Nemyslím, že něco změnily. Loni vyhrál prvních šest nebo sedm závodů Jenson. Byla to nuda? Možná ano, možná ne. Taková je formule 1."

"Michael vyhrál pět šampionátů za sebou. Byla to nuda? Možná ano, možná ne. Taková je formule 1. Takže pokud chceme vidět mokré závody, safety cary a všechny tyto věci v každém závodě, už to nebude formule 1. Je to o znalostech, preciznosti všech - jezdců, inženýrů, všeho. Pokud lidé chtějí větší podívanou, možná by měli přehodnotit, jestli chtějí sledovat formuli 1."

Španělský pilot Ferrari také odmítl, že by větší atraktivitu a více napětí přinesly dvě povinné zastávky v boxech. "To si nemyslím. Pokud budete muset jet na dvě zastávky, bude to víceméně stejné. Protože se kvalifikujeme s malým množstvím paliva, pole position obvykle získá nejrychlejší vůz. Kdo toho člověka v závodě předjede? Teoreticky nikdo. Nejrychlejší vozy startují na nejlepších pozicích, takže pak je těžké být kreativní nebo mít strategii, která zcela změní pořadí ve startovním poli."

Podle Alonsa nebyl závod v Bahrajnu až tak špatný. Sice se nepředjíždělo, ale jezdci si byli blízko a bojovali spolu. Na dalších okruzích by se situace měla ještě zlepšit. "Bahrajn byl jen jeden závod. Tady (v Austrálii) jsme viděli mnoho mimořádných závodů, je tu velká pravděpodobnost výjezdu safety caru. Brzy přijdou okruhy, kde se dá předjíždět - Malajsie, Čína - takže teď jsme ve fázi šampionátu, kdy přicházejí zajímavé závody. Myslím, že po těchto závodech budeme vědět, jestli jsme viděli zábavnou podívanou nebo ne."

Doporučujeme

Články odjinud