Alonso je přesvědčený, že se letošního boje o titul zúčastní

Alonso je přesvědčený, že se letošního boje o titul zúčastní

Ferrari očekává v Malajsii těžký víkend, ale věří, že nepříznivý vývoj dokáže brzy otočit a splní si cíl, což je boj o vítězství v šampionátu.

Fernando Alonso už po Austrálii varoval, že Ferrari bude v Sepangu v defenzivě. Po příjezdu na malajsijský okruh názor nezměnil. "Budeme se snažit auto přizpůsobit trati. Co se týče výkonnosti, nejsme tak konkurenceschopní, jak bychom chtěli, ale v závodě se může stát cokoliv," připomněl Španěl. "Když dobře odstartujete a máte dobrou strategii, můžete se dostat na slušné místo."

"My se znovu pokusíme získat co nejvíc bodů, i když tu nemůžeme očekávat zázraky. V Austrálii si nikdo nemyslel, že bychom mohli dojet pátí, protože mnoho týmů bylo rychlejších než my, ale v závodě se nám po všech těch věcech, které se staly ostatním, podařilo dojet na páté pozici. Takže tady v normálním závodě asi skončíme na horší pozici, ale pokud to bude bláznivý závod třeba s deštěm, možná budeme moci dojet vpředu."

Pro zbytek sezóny se ale Alonso nevzdává. Věří, že maranellští inženýři dokáží auto rychle vylepšit tak, aby se udržel v boji o titul.

"Musíme pracovat ve dne v noci, abychom ztrátu dohnali," přiznal. "Ale všichni víte, že moje zkušenosti ve Ferrari jsou fantastické. První rok s týmem jsem bojoval o šampionát, loni jsem pak vyhrál jeden závod a získal deset umístění na stupních vítězů."

"Cílem je vždy vítězství v šampionátu, což se nám v posledních dvou letech nepodařilo, a letos jsme přesvědčeni, že o něj budeme bojovat. Musíme pracovat víc než ostatní, protože teď trochu ztrácíme. Ale je to dlouhý šampionát a tým je velmi jednotný a odhodlaný."

Ferrari už v Sepangu stihlo také uctít památku Marca Simoncelliho, který na tomto okruhu zahynul při loňském závodu MotoGP, zachycuje to fotografie u článku. Alonso dodal, že kvůli této nešťastné události bude závodění v Malajsii vždy smutné.

Doporučujeme

Články odjinud